Σάββατο 23 Ιουνίου 2007

Happy Pra-akday!


Εδώ και λίγο καιρό, φλέρταρα με την ιδέα ότι θα μπορούσα να ανοίξω ένα μπλόγκ και να δείχνω πιό άμεσα την δουλειά και τα κόμικς μου, γιατί τελικά το πραγματικό κοινό που διαβάζει αυτά τα φριχτά καραγκιοζάκια με σεξ, βία, ναρκωτικά, ανωμαλίες, δράκουλες και αίμα δεν είναι οι εκδότες έμποροι, αλλά η γενιά που μεγάλωσε ξεκινώντας με Αστερίξ, βρήκαν έπειτα ενήλικα περιοδικά κόμικ, όπως Βαβέλ, Παραπέντε, Περιοδικό Εννέα (της Ελευθεροτυπίας) , λατρέψανε τον Moebius ,τον Bilal ,τον Manara, Crump και Freak Brothers γελάσανε με τον Αρκά τον Altan και τον Quino, αργότερα ανακαλύψανε τον Alan Moore, τον Daniel Clowes, το βλασφήμο κόμικ Preacher, το υπέροχο Bone, ψωνίζουν κάθε βδομάδα από κομιξάδικα με αμερικάνικους και βρετανικούς τίτλους και τσακώνονται για τον Σπάιντερμαν, τον Γούλβεριν και τον Κόρτο Μαλτέζε!

Αυτό είναι το πρώτο μου και αμήχανο πόστ. Μία αναγνωριστική πτήση. Σύντομα θα ακολουθήσουν άλλες πιό σίγουρες, με εικόνες απο δουλειές μου, ιδέες γύρω απο τον πλανήτη Πρά-ακ, ή πλατφόρμες για διάλογο και συζήτηση.


Καλό καλοκαίρι.

6 σχόλια:

vandimir είπε...

Καλωσήρθατε, καλωσήρθατε στην Μπλόγκλαντ! Καιρός ήταν! Η δεύτερη σελίδα του κόμικς σου είναι πολύ καλή και ατμοσφαιρική. Περιμένουμε.

ΥΓ: Γιατί στο επόμενο ποστ σου δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια; Το ήθελες συνειδητά ή έβαλε την ουρά του ο δαίμων του μπλογκογραφείου;

Πρά-ακ είπε...

Ο δαιμων! Ο δαίμων! Αλλά τον κατατρόπωσα! Τώρα μπαίνουν σχόλια κανονικά.

Dimitri είπε...

Καλωσήρθατε, χαιρόμαστε που σας βλέπουμε! Ελπίζω η κόλαση που κάνει έξω να μην επηρεάσει το μπλογκ (αν και ίσως ήταν ενδιαφέρον :))
Συμπαράσταση στον Πρά-ακ!

Misirlou Oubliez είπε...

Spoiler: O Μπατμαν ειναι ο Μπρους Γουεην.

(Kαλη συνεχεια)

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή σας ευχόμεθα με το βλογ σας!

Ελπίζουμε να σας φωτίσει ο Πανύψιστος μια μέρα και να φτιάξετε και τη δική μας ιστορία σε κόμικ..

Πρά-ακ είπε...

Η χαρα είναι δική μου, Dimitri. Και η ζέστη που έχει έξω δεν επηρεάζει καθόλου το δροσερόκλίμα του μικρού μας πλανήτη!
---
Για αυτό λοιπόν Misirlou Oubliez, δεν εμφανίζονται ποτέ μαζί ο Μπάτμαν και ο Μπρους Γουειν;
---
Ο Αγιος Μπλογκσπότ να βαλει το χερακι του,just call me Bond!